U bevindt zich op: Home Organisatie Stuurgroep Afspraken stuurgroep Afspraken stuurgroep 6 september 2016

Afspraken stuurgroep 6 september 2016

De gemaakte afspraken zijn:

  • De planning voor indiening van afspraken die gepland zijn in het werkplan 2016 is besproken. Afspraken voor kant & Klaar maaltijden, pizzabodems en hartige broodjes komen nog dit jaar. Afspraken voor groente- en fruitconserven en rode sauzen komen begin volgend jaar.
  • De FNLI en het CBL zullen komen met een voorstel hoe volumegegevens te gebruiken bij het opstellen van afspraken en voor de WAC ter beoordeling van de impact op de ambities van het akkoord.
  • De stuurgroep heeft de afspraak voor zoutreductie in vers vleesbereidingen/producten (gemiddeld 10% in 2 jaar) besproken. De WAC heeft de afspraak beoordeeld met matig ambitieus, omdat het van mening is dat de voorgestelde reductiestap in de betreffende productcategorie sneller zou kunnen. Het bedrijfsleven geeft aan 2 jaar nodig te hebben voor de voorgestelde reductiestap. De stuurgroep heeft de afspraak vastgesteld.
  • De stuurgroep vraagt de WAC om voor brood, kaas en vleeswaren aan te geven waar de grenzen en (technische) belemmeringen liggen voor een verdergaande zoutreductie. Daarnaast wordt de WAC gevraagd aan te geven welke (sub)productcategorieĆ«n nog niet zijn meegenomen in de afspraken over zout-, verzadigd vet- en suikerreductie en waar de witte vlekken zitten.

Ā 

Zoeken:

Service