U bevindt zich op: Home Organisatie Stuurgroep Afspraken stuurgroep Afspraken stuurgroep 18 mei 2017

Afspraken stuurgroep 18 mei 2017

  • In de stuurgroep is Marian Geluk als directeur van de FNLI Philip den Ouden opgevolgd.
  • De sectoren werken momenteel aan het opstellen van afspraken voor onder andere smeerkaas, ontbijtgranen, chips, pizza en hartige broodjes.
  • In overleg met het Voedingscentrum en het RIVM wordt de tussentijdse evaluatie van de voortgang van de akkoordafspraken niet uitgevoerd op basis van de criteria voor de Schijf van Vijf, zoals eerder voorgesteld. Het RIVM zal voor deze tussentijdse evaluatie verschillende scenario’s uitwerken met behulp van de voedselconsumptiepeiling. Hierbij zullen de reductiestappen in de afspraken worden doorgerekend, evenals mogelijke verdiepings- en verbredingsstappen.
  • De afspraak voor reductie van zout en suikers in groenteconserven is aan de WAC voorgelegd. Het betreft een eerst deel van deze afspraak. Het gaat hierbij om zomergroenten waarin het zoutgehalte met 15 tot 30% wordt verlaagd en geen toegevoegd suiker meer zal worden gebruikt. In september 2018 zullen de normen zijn gerealiseerd.
  • De WAC heeft de afspraak positief beoordeeld. De WAC merkt op dat de grenzen zijn opgezocht en dat de reductiestap goed is onderbouwd. De sector kijkt ook al verder vooruit. Er is een systematisch aanpak voorgesteld, de doelgroep is goed omschreven en er zijn consumententesten gedaan. De WAC mist wel de grafieken zoals die in eerdere afspraken zijn opgenomen.
  • De stuurgroep stelt de afspraak over groenteconserven vast waarbij opgemerkt dat een tweede deel met andere soorten groenten en appelmoes volgt.

 

Zoeken:

Service