U bevindt zich op: Home Organisatie Stuurgroep Afspraken stuurgroep Afspraken stuurgroep 10 mei 2016

Afspraken stuurgroep 10 mei 2016

De gemaakte afspraken zijn:

  • Voor veel productgroepen worden momenteel de eerste stappen gezet in verbetering van productsamenstelling. De eerste stap betreft het aftoppen van de pieken in zout, verzadigd vet en/of suiker. In vervolgstappen zullen maximumgehaltes per productgroep  verder worden verlaagd, hierdoor worden gemiddelde waardes stap-voor-stap verlaagd en worden de verschillen binnen de productgroepen steeds kleiner. Deze stap-voor-stap aanpak zal nog eens nader worden toegelicht op de website.
  • De voorstellen voor zoutreductie in hartige droge snacks en in vleesconserven en reductie in verzadigd vet in margarinecake zijn besproken. De WAC heeft alledrie de afspraken beoordeeld met matig ambitieus ten opzichte van de doelstellingen in het akkoord voor 2020. De stuurgroep vindt dat dit niet een reden is om niet alvast aan de slag te gaan met de maximum normen in de afspraken. De eerste stap betreft het aftoppen van de pieken in zout en verzadigd vet. Vervolgstappen daarna zijn weldegelijk nodig.
  • Het bedrijfsleven bereidt momenteel afspraken voor voor de productgroepen pizzabodems (zout), hartige broodjes (zout en verzadigd vet) en groente- en fruitconserven (suiker).
  • Horeca en catering zijn bezig met handvatten voor inkoopvoorwaarden en zetten onderzoeksresultaten en aanbevelingen om in factsheets en praktische informatie voor ondernemers.
Zoeken:

Service