U bevindt zich op: Home Ambities en planning Planning Jaarplan 2016

Jaarplan 2016

In 2016 maakt het bedrijfsleven voor verschillende productcategorieën sectorbrede afspraken.

In 2016 maakt het bedrijfsleven voor verschillende productcategorieën sectorbrede afspraken. In onderstaande tabel is opgenomen welke productcategorieën dat zijn, waar de focus ligt in productverbetering en wie zich daarvoor inzet. Hierin staan ook enkele afspraken uit 2015 die in 2016 nader worden ingevuld. De KHN (horeca) en Veneca (catering) ondersteunen de gemaakte afspraken en zullen hun achterban stimuleren om producten die in samenstelling zijn verbeterd in te kopen. 

Afspraken productcategorie/onderwerp

Productcategorie/onderwerp 

Focus 

Door 

kant-en-klaarmaaltijden (een eerste subgroep) 

zout 

FNLI, CBL, bedrijven 

pizzabodems 

zout 

FNLI, CBL, bedrijven  

vers vleesbereidingen 

zout, verzadigd vet 

FNLI, CBL 

hartige broodjes (saucijzen, kaasbroodjes e.d.) 

zout, verzadigd vet  

FNLI, CBL  

groente/fruitconserven (uit jaarplan 2015): appelmoes e.a. 

suiker 

FNLI, CBL, bedrijven   

koek en banket (uit jaarplannen 2014 en 2015) 

maximum normen voor verzadigd vet voor 4 subcategorieën 

FNLI, CBL, VBZ, bedrijven 

Rode sauzen (uit jaarplan 2014) 

suiker 

FNLI, CBL, NVS(aus) en haar lidbedrijven 

 

Afspraken stimuleren gezond aanbod

Stimuleren gezonde bereiding en aanbod 

Door 

Verhogen van gezondheidsbewustzijn bij horecaondernemers door regelmatige aandacht aan het thema en het laten zien van best practices via www.khn.nl en magazine. 

KHN 

Afronding onderzoek gezondheid in horeca door Hogeschool Maastricht. 

KHN 

Praktische handvatten bieden aan horecaondernemers om producten onder de nieuwe normen op te nemen in hun inkoop. 

KHN 

In gesprek met grotere toeleveranciers over positionering van deze ‘nieuwe norm’ producten richting horecaondernemers.

KHN 

Horeca-opleidingen vragen om aandacht te schenken aan gezond aanbod. 

KHN 

Zodra de normen van verschillende productcategorieën bekend zijn zal Veneca deze normen meenemen in de inkoopcriteria.

Veneca 

Inzet op voor cateraars geschikte verkoopeenheden van aangepaste producten (zowel grootverpakkingen als portieverpakkingen).

Veneca 

Opstellen van factsheet voor leden om het inkopen van aangepaste producten te vergemakkelijken. 

Veneca 

Aandacht vragen voor zoutgebruik door zowel koks als consumenten in bedrijfsrestaurants. 

Veneca 

In 2016 zal een onderzoek door VU plaatsvinden bij 32 cateringlocaties om nudgetechnieken uit te proberen om mensen een gezonde keuze te laten maken. Eind 2016 zal er op basis van de uitkomsten een handreiking komen voor het inrichten van een gezond bedrijfsrestaurant. 

Veneca 

 

Zoeken:

Service