U bevindt zich op: Home › Ambities en planning › Planning › Jaarplan 2016
In 2016 maakt het bedrijfsleven voor verschillende productcategorieën sectorbrede afspraken.
In 2016 maakt het bedrijfsleven voor verschillende productcategorieën sectorbrede afspraken. In onderstaande tabel is opgenomen welke productcategorieën dat zijn, waar de focus ligt in productverbetering en wie zich daarvoor inzet. Hierin staan ook enkele afspraken uit 2015 die in 2016 nader worden ingevuld. De KHN (horeca) en Veneca (catering) ondersteunen de gemaakte afspraken en zullen hun achterban stimuleren om producten die in samenstelling zijn verbeterd in te kopen.
Productcategorie/onderwerp |
Focus |
Door |
---|---|---|
kant-en-klaarmaaltijden (een eerste subgroep) |
zout |
FNLI, CBL, bedrijven |
pizzabodems |
zout |
FNLI, CBL, bedrijven |
vers vleesbereidingen |
zout, verzadigd vet |
FNLI, CBL |
hartige broodjes (saucijzen, kaasbroodjes e.d.) |
zout, verzadigd vet |
FNLI, CBL |
groente/fruitconserven (uit jaarplan 2015): appelmoes e.a. |
suiker |
FNLI, CBL, bedrijven |
koek en banket (uit jaarplannen 2014 en 2015) |
maximum normen voor verzadigd vet voor 4 subcategorieën |
FNLI, CBL, VBZ, bedrijven |
Rode sauzen (uit jaarplan 2014) |
suiker |
FNLI, CBL, NVS(aus) en haar lidbedrijven |
Stimuleren gezonde bereiding en aanbod |
Door |
---|---|
Verhogen van gezondheidsbewustzijn bij horecaondernemers door regelmatige aandacht aan het thema en het laten zien van best practices via www.khn.nl en magazine. |
KHN |
Afronding onderzoek gezondheid in horeca door Hogeschool Maastricht. |
KHN |
Praktische handvatten bieden aan horecaondernemers om producten onder de nieuwe normen op te nemen in hun inkoop. |
KHN |
In gesprek met grotere toeleveranciers over positionering van deze ‘nieuwe norm’ producten richting horecaondernemers. |
KHN |
Horeca-opleidingen vragen om aandacht te schenken aan gezond aanbod. |
KHN |
Zodra de normen van verschillende productcategorieën bekend zijn zal Veneca deze normen meenemen in de inkoopcriteria. |
Veneca |
Inzet op voor cateraars geschikte verkoopeenheden van aangepaste producten (zowel grootverpakkingen als portieverpakkingen). |
Veneca |
Opstellen van factsheet voor leden om het inkopen van aangepaste producten te vergemakkelijken. |
Veneca |
Aandacht vragen voor zoutgebruik door zowel koks als consumenten in bedrijfsrestaurants. |
Veneca |
In 2016 zal een onderzoek door VU plaatsvinden bij 32 cateringlocaties om nudgetechnieken uit te proberen om mensen een gezonde keuze te laten maken. Eind 2016 zal er op basis van de uitkomsten een handreiking komen voor het inrichten van een gezond bedrijfsrestaurant. |
Veneca |