U bevindt zich op: Home Ambities en planning Planning Jaarplan 2015

Jaarplan 2015

In 2015 maakt het bedrijfsleven voor verschillende productcategorieën sectorbrede afspraken. In onderstaande tabel is opgenomen welke productcategorieën dat zijn, waar de focus ligt in productverbetering en wie zich daarvoor inzet.

De KHN (horeca) en Veneca (catering) ondersteunen de gemaakte afspraken en zullen hun achterban stimuleren om producten die in samenstelling zijn verbeterd in te kopen.

Daarnaast wordt voor enkele productcategorieën in 2015 een inventarisatie uitgevoerd naar diversiteit en mogelijkheden binnen de productcategorie en de organisatie van de betreffende sector. Dit in voorbereiding op het werkplan 2016.

Afspraken productcategorie/onderwerp

Productcategorie/onderwerp

Focus

Door

Hartige droge snacks

Zout, verzadigd vet

FNLI, CBL, VBZ, bedrijven

Groenteconserve

Suiker

FNLI, CBL, VBZ, bedrijven

Vleesbereidingen (producten gericht op kinderen)

 Zout

FNLI, CBL

Baby/peutervoeding

Zout, suiker

FNLI, CBL bedrijven

Koek en banket (uit jaarplan 2014)

Portiegrootte, evt. aangevuld met maximum normen voor verzadigd vet, suiker en/of zout

FNLI, CBL, VBZ, bedrijven

Zuiveltoetjes: puddingen en mousse (aanvulling van afspraak uit 2014) 

Kcalorieën (suiker, portiegrootte) 

FNLI, CBL, NZO en producenten

 

Afspraken stimuleren gezond aanbod

Stimuleren gezonde bereiding en aanbod

Door

Verhogen van gezondheidsbewustzijn bij horecaondernemers door regelmatige aandacht aan het thema en het laten zien van best practices via www.khn.nl en magazine.

KHN

Praktische handvatten bieden aan horecaondernemers om producten onder de nieuwe normen op te nemen in hun inkoop.

KHN

In gesprek met grotere toeleveranciers over positionering van deze ‘nieuwe norm’ producten richting horecaondernemers.

KHN

Zodra de normen van verschillende productcategorieën bekend zijn zal Veneca deze normen meenemen in de inkoopcriteria.

Veneca

Inzet op voor cateraars geschikte verkoopeenheden van aangepaste producten (zowel grootverpakkingen als portieverpakkingen).

Veneca

Opstellen van factsheet voor leden om het inkopen van aangepaste producten te vergemakkelijken.

Veneca

Aandacht vragen voor zoutgebruik door zowel koks als consumenten in bedrijfsrestaurants.

Veneca

Zoeken:

Service