U bevindt zich op: Home Ambities en planning Planning

Planning

In het kader van eerdere activiteiten om productsamenstelling te verbeteren heeft het bedrijfsleven al enkele afspraken gemaakt waarvoor ook al resultaten zijn geboekt. Deze zijn door het Akkoord Verbetering Productsamenstelling meegenomen (brood, Goudse kaas, vleeswaren, groenteconserven).

De komende jaren zal het bedrijfsleven met nieuwe afspraken komen, dit wordt jaarlijks vooraf aangekondigd via het jaarplan. In eerste instantie wordt gestart met die productgroepen die voor een belangrijk deel bijdragen aan de inname van zout, verzadigd vet en calorieën.

Bijdrage aan de inname van natrium (excl. toegevoegd bij bereiding, consumptie) per productgroep (%)*
Bijdrage aan de inname van natrium  per productgroep: brood 28%, kaas 10%, vleeswaren 10%, vlees(bereidingen) 7%, melkproducten 6%, snacks harig (5%, (maaltijd)sauzen 5%, soepen 5%, banket en zoetwaren 4%, smaakmakers 3%, overige producten met NEVO codes 12%, overige producten 5%
* incl. van nature aanwezig

Bijdrage aan de inname van verzadigde vetzuren per productgroep (%)*
Bijdrage aan de inname van verzadigd vet  per productgroep: kaas   18,76%, banket en zoetwaren 12,71%, vlees(bereidingen)  11,92%, melkproducten 10,84%, smeersels voor op brood   9,11%, vleeswaren 5,8%, snacks hartig 4,34%, brood 4,35%, bak- en braadproducten 3,1%, overige producten met NEVO codes 16,85%, overige producten 2,22%
* incl. van nature aanwezig

Bijdrage aan de inname van mono- en disacchariden per productgroep (%)*
Bijdrage aan de inname van mono- en disacchariden (incl. van nature aanwezig) per productgroep: melk(producten) 19,1%, banket en zoetwaren 17,3%, dranken 19,0%, broodbeleg 6,8%, brood en graanproducten      5,9%, groente en fruit  14,0%, vruchtensap 5,4%, overig 12,5%
* incl. van nature aanwezig

Zoeken:

Service