U bevindt zich op: Home Afspraken en resultaten Overzicht per productgroep Groenteconserven

Groenteconserven

In 2011 (2,5 jaar voor het sluiten van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling) heeft de Vereniging van de Nederlandse Groente- en Fruitverwerkende industrie (VIGEF) in samenwerking met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) afgesproken dat alle zomergroenten in blik of pot minimaal 25% minder zout zouden gaan bevatten dan daarvoor.

In de herformuleringsmonitor van het RIVM bleek dat de in de afspraak opgenomen categorieën groenteconserven eind 2012 ca. 30% minder zout bevatten.  Ook zijn destijds afspraken gemaakt voor zoutreductie in peulvruchten.

In mei 2017 is een vervolg afspraak voor groenteconserven vastgesteld. Hierbij wordt in de periode tot september 2018 in diverse zomergroenten het zoutgehalte nog eens met 15 á 30% (afhankelijk van de soort groente) gereduceerd en zal aan deze groente, voor zover dit al gebeurde, geen suiker meer worden toegevoegd. Een vervolgafspraak voor andere soorten groenteconserven volgt later in 2018.

 
Zoeken:

Service